YÖRSAN ACISIZ SUCUK (450 GR – 500 GR)

32.50 

Anadolu’ya özgü bir kültürdür sucuk Doğum yeri her ne kadarda bilinmese sucuk diyarı Kayseri diye bilinir. Kayseri halkı pastırmaya ve sucuğa lezzetinin Erciyes Dağından esintinin verdiğini söylerler.

Sucuk literatürlerde baharatlanmış kıymanın kurutulmuş bağırsağa doldurulmuş şekli diye geçer. Fakat sucuğun doğumu için farklı hikâyeler söylenmektedir eskiden tarlada çalışan işçiler için et yemek çok zor bir işti Sıcaklardan dolayı et fazla durmaz ve kısa bir süre içinde kokar yenmez hale gelirdi. Bozulmayı önlemek için kıymayı bolca baharata bular o şekilde ömrünü uzatmaya çalışırlardı. Yalnız kıymanın hava almaması gerekiyordu bunu için birçok denemeden sonra bağırsak bulundu. Temizlenen ve kurutulan bağırsaklara kıymayı koymak o yiyeceğin uzun süre bozulmamasına yarıyordu bazen günlerce elektriksiz geçirilen yayla ortamında her daim et yeme arzusu bu şekilde giderilmiş olurdu.

Stok Kodu: 318 Kategoriler:

İncelemeler

Henüz yorum yapılmadı.

Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.